Uw dealer voor

Asrevisie

Schade aan uw caravan as? Zijn de asrubbers versleten? Is uw as-arm krom? Geen reden om een nieuwe as aan te schaffen!

Kampeer Centrum Budel is al ruim 15 jaar gespecialiseerd in het reviseren en herstellen van rubber- en staalgeveerde caravan en aanhanger assen. Met onze in eigen beheer ontwikkelde assenpers zijn wij in staat elke rubbergeveerde as te reviseren.

Waarom een asrevisie?

Een rubber geveerde caravan as bestaat uit een koker met daarin rubber strengen.Deze strengen raken door de jaren heen uitgedroogd en hierdoor verliest de as zijn verende werking. Het gevolg is dat de caravan niet of onvoldoende veert en daardoor worden alle oneffenheden in het wegdek opgevangen door de opbouw, wat ernstige schade aan de constructie tot gevolg heeft. De vering van deze assen is onderhoudsvrij, maar jaarlijkse controle is zeker bij oudere assen ten zeerste aan te bevelen.

Door schade van buitenaf kan een as getordeerd raken. Voorbeelden van oorzaken hiervan zijn een kuil in de weg, een stoeprandje of de binnenbocht op een rotonde. Ook een kromme as-arm kan problemen veroorzaken. Ook deze kunnen wij in eigen beheer vervangen.

Een staalgeveerde caravan as bestaat uit rond buitenhuis met daarin een veerstalen staaf. Door het torderen van deze staaf ontstaat de verende werking van de as. De uitwendige zwenkarmen bewegen binnen twee nylon bussen. Deze bussen zijn aan slijtage onderhevig en moeten jaarlijks onderhouden worden en bij teveel slijtage dienen deze vervangen te worden. Ook komt het regelmatig voor dat de delen waaruit de staaf is opgebouwd los raken van elkaar, of zelfs dat deze staaf breekt. Staalgeveerde assen dienen jaarlijks onderhouden te worden om gebrek aan smering te voorkomen, met onnodige slijtage tot gevolg.

                  

De kosten

De kosten voor een revisie van een rubbergeveerde as bedragen € 425,-. Dit bedrag is inclusief BTW, arbeidsloon en materialen. Hierbij worden tevens de remmen afgesteld. Hiervoor hoeft de as niet gedemonteerd te worden, de revisie kan uitgevoerd worden onder de caravan of aanhanger. Voor eventuele andere schade's, zoals een kromme as-arm, zijn wij graag bereid om vrijblijvend een offerte te maken.

Voor een revisie van een staalgeveerde as zijn geen vastgestelde prijzen; dit is afhankelijk van de te vervangen delen. Ook hiervoor zijn wij graag bereid om u een vrijblijvende offerte te doen.

Voor meer informatie kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen door hier te klikken.